Vacatures Arbo

Vacatures Arbo

Wat zijn goede arbeidsomstandigheden? Dat is vastgelegd in wetten en regels, zoals de Arbowet en de Arbeidstijdenwet. Bij de Inspectie SZW houden we toezicht op de naleving van deze wetten en regels. Bij wie en hoe vaak we langskomen, hangt af van een inschatting van risico’s: hoe groter deze risico’s, hoe vaker we langskomen. Denk aan de bouw of voedselverwerking. Bij overtredingen kunnen we sancties opleggen. Zo zorgen we voor veilig, gezond en eerlijk werk voor iedereen.

Werken als inspecteur Arbo

Als inspecteur Arbo voer je inspecties uit bij bedrijven in één van de landelijke regio’s. Deze regio’s komen grotendeels overeen met de provincies en het centrale kantoor staat in Utrecht. Ook kun je meewerken aan landelijke programma’s, gericht op een sector (zoals logistiek) of een thema (bijvoorbeeld arbeidsdiscriminatie). Je kunt dus in heel Nederland werken.

Het werk bestaat uit een mix van waarnemingen op locatie, het uitwerken van je bevindingen in brieven of rapporten en het vastleggen in systemen. Daarnaast behandel je klachten en doe je onderzoek bij ongevallen. Weten wat je kunt verwachten? Op een speciale pagina hebben we alles voor je op een rij gezet.

Ons werk

Onderstaande verhalen en films geven een beeld van ons werk. Op inspectiewerkt.nl kun je nog meer voorbeelden zien van ons werk.