Vacatures Opsporing

Een einde maken aan crimineel ondernemerschap

In Nederland vinden we fatsoenlijk werk, een gezonde, veilige werkomgeving en eerlijk gebruik van de sociale en zorgvoorzieningen belangrijk. Meestal gaat dat goed, maar als we vermoeden dat er sprake is van misbruik of criminele bedoelingen treden we op.

Van waarschuwing tot inval

Voor sommige overtreders (werkgevers of zorgondernemers) is aandacht in de pers of een waarschuwing van onze collega’s van Toezicht al voldoende om het te stoppen. Maar soms is er sprake van opzettelijke criminele feiten: uitbuiting van kwetsbare mensen, overtreding van de regels of fraude met premies, subsidies en zorggeld. In dat geval komt een zaak terecht bij de rechercheurs van Opsporing. Zij doen onderzoek en kunnen daarbij beschikken over zwaardere, strafrechtelijke middelen. Denk aan inbeslagname, boetes, stillegging van een bedrijf of zelfs gevangenisstraf.

"Het kan niet zo zijn dat mensen zich ten koste van anderen verrijken."

Werken bij Opsporing

Via de links hieronder krijg je een indruk van het werk bij Opsporing, de collega’s en wat je bij ons kunt verwachten. Natuurlijk kun je ook onze vacatures bekijken en meer lezen over de selectieprocedure.

Nieuwsgierig naar werken bij de Opsporingsdienst? Kijk dan ons webinar terug!

Ben je nieuwsgierig om te horen wat we doen? Bekijk dan ons online event van 21 juni. Daarin vertellen we je meer over de inhoud van het werk en maak je kennis met een aantal rechercheurs.

Direct ons webinar terugkijken