Vacatures Arbeidsmarktfraude (AMF)

Arbeidsmarktfraude kan veel vormen aannemen: denk aan illegale arbeid, ontduiking van het minimumloon, arbeidsuitbuiting of malafide arbeidsbemiddeling, vaak in een combinatie ('stapeling'). Dergelijke praktijken zijn tegen de wet en kosten de samenleving geld. Maar het gaat vooral ten koste van kwetsbare mensen. We stimuleren ondernemers om zich aan de regels te houden, houden toezicht en treden als het nodig is handhavend op.

Werken als inspecteur Arbeidsmarktfraude

Als inspecteur Arbeidsmarktfraude ben je onderdeel van een gespecialiseerd team. Er zitten namelijk belangrijke financiƫle en digitale componenten aan het werk. Meestal werk je samen met een collega uit je team in je eigen regio, al kun je ook deel uitmaken van een landelijk programma. Soms zijn zaken zo groot dat je onderdeel bent van een breder interventieteam met collega's van andere organisaties zoals politie, gemeente en Belastingdienst.

Het werk bestaat uit een mix van (voor)onderzoek, geplande en ongeplande waarnemingen op locatie, het uitwerken van je bevindingen in brieven of rapporten en het vastleggen in systemen. Weten wat je kunt verwachten? Op een speciale pagina hebben we alles voor je op een rij gezet

Webinar terugkijken

Wil je meer weten over het werk, de arbeidsvoorwaarden en de selectieprocedure? In het webinar vertellen 4 inspecteurs en een recruiter je vanuit de studio alles over de inhoud van het werk en de praktische zaken, zoals de eisen voor de vacatures. Je kunt het webinar op elk moment terugkijken.

Ons werk

Onderstaande verhalen en films geven een beeld van ons werk. Op inspectiewerkt.nl kun je nog meer voorbeelden zien van ons werk.