Aanleveren RI&E

De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert de aanwezigheid van de wettelijk verplichte documenten voor de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die actief met deze documenten werken de risico's in hun bedrijf beter beheersen: minder uitval, minder ongevallen en lagere kosten.

Verplichte documenten

Documentsoort Uitleg
RI&E Inventariseren en vastleggen mogelijke arbeidsrisico's.
Plan van Aanpak Maatregelen voor een gerichte aanpak  van de arbeidsrisico's.
Basiscontract Iedere werkgever moet beschikken over een eigen overeenkomst met een arbodienst of bedrijfsarts: het basiscontract.

Uploaden documenten

  • U heeft een brief ontvangen met het verzoek bovenstaande verplichte documenten te uploaden.
  • Houd deze brief bij de hand voor de inloggegevens.
  • Via onderstaande knop 'Uploaden documenten' kunt u de documenten uploaden.
  • Geef ook aan hoeveel werknemers bij u werkzaam zijn:¬† inclusief vaste en tijdelijke krachten, ingeleend personeel en werkzame vrijwilligers.
  • Vul tot slot uw e-mailadres in voor een automatische bevestiging. Uw e-mailadres wordt alleen voor dit doeleinde gebruikt.

Steunpunt RI&E

Steunpunt RI&E helpt bij het opstellen van een verplichte RI&E. Ga voor voorbeelden van RI&E's en veelgestelde vragen naar www.rie.nl.

Zelfinspectie Gezond en veilig werken

Met de Zelfinspectie gezond en veilig werken checkt u eenvoudig of u alle arbeidsrisico's in uw bedrijf kent en de juiste maatregelen neemt.

Meer informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen.

Heeft u andere vragen over de RI&E? Neem dan contact op met de afdeling Inspectie ondersteuning, telefoon 070 333 63 83 of via e-mail: contact@nlarbeidsinspectie.nl onder vermelding van kenmerk verzoek.