Drie aanhoudingen voor witwassen

De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft afgelopen dinsdag 11 oktober 3 verdachten aangehouden die verdacht worden van witwassen. Daarnaast zijn 11 doorzoekingen geweest waarbij beslag is gelegd op banktegoeden, onroerend goed, auto’s, horloges, gegevensdragers en administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De aanhoudingen van 3 mannen vonden plaats in Amsterdam. Daarnaast zijn nog 5 rechtspersonen aangemerkt als verdachte in deze witwaszaak. De doorzoekingen hebben plaatsgevonden in 4 woningen in Amsterdam, Berkhout en Purmerend; in 4 bedrijfspanden in Amsterdam, Zaandam, Halfweg en Alphen aan de Rijn en in 3 kluizen in Den Haag, Amsterdam en Zaandam.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een reeks van FIU meldingen. 

Briefjes met verschillende bedragen in euro's