Informatievoorziening

In Nederland zijn ongeveer 2,1 miljoen bedrijven, inclusief eenmanszaken en zzp'ers. Om al deze bedrijven efficiënt te kunnen inspecteren en te rechercheren, bouwen de ruim 120 collega's van de directie Informatievoorziening (IV) aan ICT-producten en -diensten voor inspectie- en opsporingsprocessen, programmasturing en de bedrijfsvoering van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Zo helpen we onze collega's om met effect te inspecteren en te rechercheren en dragen we bij aan onze ambitie voor gezond, veilig en eerlijk werk en bestaanszekerheid voor iedereen.

Afdelingen

De directie IV bestaat uit 3 afdelingen en we hebben allemaal onze eigen expertises en aandachtsgebieden. Maar er staan geen muren tussen: we zijn ervan doordrongen dat we het beste resultaat bereiken als we samenwerken en onze kennis en ervaring maximaal delen.

Data- en informatiegestuurd werken

De toenemende digitalisering van de samenleving maakt vernieuwing in toezichtsmethoden noodzakelijk én mogelijk, bijvoorbeeld met geavanceerde data-analyse, data-science, slimme apps en de juiste stuurinformatie. Informatiegestuurd werken (IGW) is daarom een prioriteit voor onze organisatie. Het helpt bij het maken van keuzes, zorgt voor efficiënte inzet van mensen en middelen en maakt ons maatschappelijk effect inzichtelijk. Wij leveren daar als directie een essentiële bijdrage aan. Uiteindelijk moet IGW als duurzaam proces in de werkwijze van de organisatie verankerd zijn, inclusief ethische en juridische afwegingen. We besteden daarom veel aandacht aan data governance, datakwaliteit en databeveiliging, doorlopende innovatie en investeren in de digitale vaardigheden van al onze medewerkers.