Vacatures en selectie

Er zijn op dit moment geen vacatures voor Opsporing.

De selectieprocedure

Het werk bij Opsporing kan veel van je vragen. Niet alleen inhoudelijk en professioneel, maar ook vanwege de aangrijpende situaties waarmee je geconfronteerd kunt worden. Dit zie je terug in de selectieprocedure: die is grondig en zorgvuldig.

Hij bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. Beoordeling van je cv en motivatie: heb je de juiste opleiding en ervaring? En kun je ons uitleggen waarom je wilt werken aan het aanpakken van misstanden op de arbeidsmarkt, in de zorg of in de sociale zekerheid? Als je ons hebt overtuigd, nodigen we je uit voor een (online) assessment.
  2. Een online assessment: hierbij gaat het om je denkniveau (dat moet hbo zijn) en een aantal competenties. Deze competenties zijn direct gerelateerd aan het werk, denk aan je vermogen om met druk om te gaan, je integriteit en stabiliteit of je communicatieve vaardigheden. Je ontvangt vooraf informatie en tips hoe je je kunt voorbereiden. Als je bij dit assessment voldoende scoort, nodigen we je uit voor een selectiegesprek.
  3. Selectiegesprek: in dit gesprek maak je kennis met de teammanager en 1 of 2 collega's. Samen bespreken jullie jouw ervaring, wensen en drijfveren. Ook leggen we je een praktijkcase voor waarop je reageert. Als
  4. Arbeidsvoorwaardengesprek: hierin doen we je een aanbod (waarvan we natuurlijk hopen dat je het accepteert).
  5. Een veiligheidsonderzoek: al onze functies zijn vertrouwensfuncties. Daarvoor is een (positieve) AIVD-screening op B-niveau vereist, waarmee minimaal 8 weken zijn gemoeid.

De procedure duurt alles bij elkaar maximaal 3 maanden.