Aandacht in media voor ‘fatsoenlijk’ werk

Fatsoenlijk werk moet de norm zijn in Nederland. Dat is de boodschap van een campagne van de Inspectie SZW op social media. Aanleiding is ‘Decent work day’ op 7 oktober. Vakbonden en brancheorganisaties doen mee.

‘Decent work day’ is 10 jaar geleden in het leven geroepen door de internationale vakbeweging. Voor de Inspectie SZW is deze dag aanleiding om het gesprek over fatsoenlijk werk op gang te brengen. Belangrijkste boodschap is dat fatsoenlijk werk, dus eerlijk en gezond werk, de norm moet zijn in Nederland. Deze boodschap wil de Inspectie vooral op de agenda krijgen in de tuinbouw, transport, bouw, horeca en de uitzendbranche.

‘Maak werk van fatsoenlijk werk’ is de slogan die de Inspectie verspreidt van donderdag 5 oktober tot en met maandag 9 oktober op LinkedIn, Twitter en Facebook. De uitingen verwijzen naar allerlei publicaties en het blog van de inspecteur-generaal over dit onderwerp.

Vakbonden, werkgeversorganisaties en brancheorganisaties zijn gevraagd een statement over fatsoenlijk werk af te geven. Zij hebben hier breed gehoor aan gegeven; ze ondersteunen hiermee de boodschap. Het gaat om CNV, FNV, VNO/NCW/MKB en partijen als LTO, Bouwend Nederland, OSB (Schoonmaakbranche), Netherlands Maritime Technology, de Vakcentrale voor Professionals, Koninklijke Horeca Nederland, TLN en de ABU.

De statements zijn vanaf zaterdag te lezen op deze website.