Verhalen uit de praktijk

Arbeidsuitbuiting komt in alle sectoren voor. Het gaat altijd om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Hieronder verhalen uit de praktijk.

Slot -gesloten

Slaaf was publiek geheim

Adje en Gretha, samen met zoon Henkie de eigenaren van 2 kringloopwinkels in Tubbergen, hebben hun zwakbegaafde medewerker Jeffrey jarenlang uitgebuit. De vermoedelijke uitbuiting en mishandeling van de zwakbegaafde man heeft ruim 8 jaar lang plaatsgevonden. Lees het verhaal over Jeffrey.

Stapelbedden

Uitbuiting in de wasserij

4 Egyptische broers lieten vluchtelingen, vooral uit Syrië, voor € 4,50 per uur werken in een bloedhete wasserij onder gevaarlijke omstandigheden. De Syriërs sliepen er zelfs. De broers zeiden dat het er vooral 'leuk en gezellig was'. De wasserij werkte voor gerenommeerde hotels in de omgeving. Lees meer over deze uitbuiting.

Kas met planten

Tariq slachtoffer van arbeidsuitbuiting

Begin 2015 betaalde Tariq smokkelaars om hem naar Nederland te brengen. Hier werkte hij 50 tot 80 uur per week in de paprikateelt. Hij bewaakte kassen, hielp met laden en lossen en maakte wc's schoon. Tijdens de lunch zat hij apart van zijn collega's. Lees zijn verhaal op inspectiewerkt.