Ervaringen informatiemanager Martijn

Afwisseling, een leuke organisatie en mensen met hart voor hun werk

Martijn Meijers is informatiemanager bij de afdeling Informatiemanagement en -voorziening. Samen met 4 collega-informatiemanagers helpt hij de organisatie bij ICT-vragen: in kaart brengen van wensen, inventariseren van oplossingen en het uitvoeren of begeleiden van projecten.

'Mijn rol is tussen business en ICT in, waarbij de inhoud telkens anders is.'

'Ik begon binnen de Rijksoverheid als ICT-trainee en concludeerde na afloop dat ik me het beste thuisvoel in organisaties waar je dicht op het primaire proces zit. Bij de Arbeidsinspectie werk ik het meeste voor de afeling Services, Personeelsontwikkeling en Ondersteuning, en voor de Opsporingsdienst. De projecten variƫren van communicatie die niet afgeluisterd kan worden tot de implementatie van een werving- en selectiesysteem. Soms zit er een klein project voor de directie Toezicht tussen, bijvoorbeeld voor het uitlezen van tachografen.

'Ik houd van afwisseling, veel verschillende projecten en nieuwe werelden ontdekken.'

Open voor pilots en experimenten

De diversiteit in mijn werk bevalt me uitstekend. Voor bedrijfsvoering denk ik mee over systemen die het werk makkelijker en efficiƫnter maken. Voor Opsporing komt de strafrechtelijke invalshoek erbij en de uitdaging om grote hoeveelheden data te analyseren. Ik leer steeds nieuwe werelden kennen en kom in aanraking met een grote variatie aan vragen. Dat geldt ook voor de mensen, iedereen is hier anders! De organisatie staat erg open voor pilots en experimenten, zoals enige tijd geleden het mogelijke gebruik van bodycams voor de veiligheid van inspecteurs. Hier heb ik het hele project begeleid: wensen inventariseren, bodycams lenen bij een collega-dienst, de omgeving en bijbehorende security regelen voor opslag van de beelden en de evaluatie na afloop. Het laat zien hoe groot de scope van mijn projecten kan zijn. Ik investeer daarom ook veel tijd in het praten met experts.

'Er zijn zoveel mogelijkheden, je hoeft nooit uitgekeken te raken.'

Bijdragen aan een doel

Ik ben in mijn rol gegroeid, heb de organisatie goed leren kennen en mensen weten me te vinden. Omdat er zoveel gebeurt op IT-gebied en er zoveel mogelijkheden zijn, ben ik hier nog lang niet uitgekeken. Bovendien voel ik me thuis in deze organisatie, met gedreven mensen die allemaal eerlijk, veilig en gezond werk belangrijk vinden. Mijn projecten dragen bij aan een doel waar ik zelf ook achtersta.'