Ervaringen informatiemanager Laura

Projecten om je in vast te bijten

Laura van Kampen is informatiemanager bij de afdeling IMV. Haar grootste klant is de directie Meldingen & Verzoeken, waar de inspecteurs arbeidsomstandigheden en arbeidsmarktfraude en het meldingen-informatiecentrum onder vallen. Ze bevindt zich daardoor in het centrum van het werk van de Arbeidsinspectie.

'Ik wil het werk van inspecteurs zo makkelijk mogelijk maken.'

'Onze inspecteurs werken veel vanuit hun eigen huis, onderweg en op locatie, als ze inspecties uitvoeren bij bedrijven en organisaties. Om hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we in samenwerking met een gebruikersgroep een app ontwikkeld: de Mobiele Inspectie Applicatie ofwel MIA. De app draait in een beveiligde omgeving op iPhones en hij moet het werk van inspecteurs zo makkelijk mogelijk maken.

'De belangstelling van andere inspectiediensten voor onze app is echt leuk.'

Agile werken

Bij de ontwikkeling van MIA zijn we klein begonnen, eerst met de mogelijkheid om gegevens te raadplegen. Vervolgens hebben we er telkens nieuwe functies aan toegevoegd. Inmiddels is het een volwaardige app, waarmee het mogelijk is om via een beveiligde camera foto's en scans te maken, verhoren op te nemen of documenten te controleren. Alle informatie wordt direct geĆ¼pload naar ons zaaksysteem I-net. We voegen er nog regelmatig nieuwe opties aan toe, zoals het uitlezen van paspoorten, het vergroten van de toegankelijkheid of mogelijkheden om kennis en informatie uit te wisselen. Samen met de gebruikers brengen we stapje voor stapje de app naar een hoger niveau; echt agile werken dus. Ook is de app tegenwoordig beschikbaar voor de iPad, waarvoor we aanpassingen hebben gedaan in het design. Inspecteurs zijn er blij mee en wat ik zelf echt leuk vind? De interesse in de app van andere inspectiediensten!

'De NLA is een diverse organisatie met een interessant applicatielandschap.'

Ruimte voor toegevoegde waarde

Als informatiemanager ben ik de verbinder tussen gebruikers en oplossingen en kom met heel veel verschillende mensen en vragen in aanraking. Het primaire proces van toezicht houden boeit me, het applicatielandschap is breed en super interessant en er komt altijd wel een project langs waar ik me in kan vastbijten. Daarbij krijg ik veel ruimte om toegevoegde waarde te leveren. Ik vertel altijd met trots dat ik bij de Arbeidsinspectie werk.'